Wedstrijdzwemmen

Wedstrijduitslagen
Infogids 2019-2020
Wedstrijdkalender 2019-2020
Persoonlijke records per 1 maart 2020
Diskwalificatiecodelijst 2019-2020
Clubrecords


Welkom bij de afdeling Wedstrijdzwemmen van ZV Overbetuwe

De afdeling Wedstrijdzwemmen van ZV Overbetuwe werkt nauw samen met de afdeling Zwemvaardig. Nieuwe leden starten in principe bij Zwemvaardig, daar wordt gekeken welke vaardigheden je allemaal al hebt. Wanneer je graag wilt wedstrijdzwemmen, en als je de zwemslagen al aardig onder de knie hebt, kun je lid worden bij de afdeling Wedstrijdzwemmen van ZVO. Natuurlijk kun je bij wedstrijdzwemmen ook eerst een paar keer op proef meedoen. De wedstrijdploeg bestaat uit ongeveer 40 leden van 6 tot 32 jaar.

Onze zwemtrainers van de afdeling Wedstrijdzwemmen hebben speciale aandacht voor je zwemtechniek zodat je steeds beter en sneller leert zwemmen. Uiteraard is er ook aandacht voor het voortdurend verbeteren van je conditie.

Het doel van wedstrijdzwemmen is het verbeteren van je persoonlijke prestaties, maar ook de prestaties van het gehele team zijn van belang. De wedstrijdzwemmers nemen als team deel aan verschillende competities in de regio.

Trainingstijden
ZVO heeft een aantal keren per week trainingsuren ter beschikking. Wedstrijdzwemmers kunnen drie keer per week komen trainen: op maandag van 17.30 tot 18.15 uur, op woensdag van 18.35 tot 19.15 uur en op vrijdag van 18.15 tot 19.15 uur. Daarnaast kun je ook nog zwemmen op een van de uren van de afdeling Zwemvaardig (zie ). Dit laatste trainingsmoment is afhankelijk van op dat moment beschikbare ruimte.

Activiteiten
De leden van de afdeling Wedstrijdzwemmen kunnen uiteraard ook deelnemen aan alle activiteiten die ZVO organiseert! We bedoelen dan het brevetzwemmen, clubkampioenschappen, sinterklaaszwemmen, oliebollenzwemmen enz. De data van deze actviteiten vind je bij de op het activiteitenrooster.

Informatieboekje
In het informatieboekje van ZV Overbetuwe vind je alle informatie nog eens overzichtelijk op een rijtje.

Denk je dat wedstrijdzwemmen bij ZV Overbetuwe iets voor jou is? Meld je dan aan via wedstrijdzwemmen@zvoverbetuwe.nl en vraag naar de mogelijkheden!