Wedstrijdzwemmen

Wedstrijduitslagen
Wedstrijdkalender seizoen 2023-2024
Infogids 2023-2024
Persoonlijke records per 1 oktober 2023
Diskwalificatiecodelijst per 15-3-2023
Clubrecords


Welkom bij de afdeling Wedstrijdzwemmen van ZV Overbetuwe

De afdeling Wedstrijdzwemmen van ZV Overbetuwe werkt nauw samen met de afdeling Zwemvaardig. Nieuwe leden starten in principe bij Zwemvaardig, daar wordt gekeken welke vaardigheden je allemaal al hebt. Wanneer je graag wilt wedstrijdzwemmen, en als je de zwemslagen al aardig onder de knie hebt, kun je lid worden bij de afdeling Wedstrijdzwemmen van ZVO. Natuurlijk kun je bij wedstrijdzwemmen ook eerst een paar keer op proef meedoen. De wedstrijdploeg bestaat uit ongeveer 36 leden van 6 tot 20 jaar.

Onze zwemtrainers van de afdeling Wedstrijdzwemmen hebben speciale aandacht voor je zwemtechniek zodat je steeds beter en sneller leert zwemmen. Uiteraard is er ook aandacht voor het voortdurend verbeteren van je conditie.

Het doel van wedstrijdzwemmen is het verbeteren van je persoonlijke prestaties, maar ook de prestaties van het gehele team zijn van belang. De wedstrijdzwemmers nemen als team deel aan verschillende competities in de regio.

Trainingstijden
ZVO heeft een aantal keren per week trainingsuren ter beschikking. Wedstrijdzwemmers kunnen drie keer per week komen trainen: op maandag van 17.30 tot 18.15 uur, op woensdag van 18.35 tot 19.15 uur en op vrijdag van 18.15 tot 19.15 uur. Daarnaast kun je ook nog zwemmen op een van de uren van de afdeling Zwemvaardig. Dit laatste trainingsmoment is afhankelijk van op dat moment beschikbare ruimte.

Activiteiten
De leden van de afdeling Wedstrijdzwemmen kunnen uiteraard ook deelnemen aan alle activiteiten die ZVO organiseert! We bedoelen dan het brevetzwemmen, clubkampioenschappen, sinterklaaszwemmen, oliebollenzwemmen enz. De data van deze activiteiten vind je op het activiteitenrooster.

Informatieboekje
In het infoboekje van ZV Overbetuwe vind je alle informatie nog eens overzichtelijk op een rijtje.

Denk je dat wedstrijdzwemmen bij ZV Overbetuwe iets voor jou is? Meld je dan aan via wedstrijdzwemmen@zvoverbetuwe.nl en vraag naar de mogelijkheden!